تلفن تماس :

021-77616560

ساعت کار :

هر روزه از 8 صبح تا 8 شب

آدرس :

تهران، خیابان بهارجنوبی، برج بهار، طبقه چهارم اداری، واحد 573

گروه محصولات
درباره افست

چاپ افست چیست؟

چاپ افست عمومی و اختصاصی، روشی از چاپ است که اگر بر تاریخچه چاپ افست هم مطالعه‌ای داشته باشید، در می‌یابید که این روش چاپ بر مبنای تضاد آب و چربی صورت می‌پذیرد. در واقع فضاهای چاپ شونده بر روی فرم (پلیت) دوستدار و جاذب چربی (مرکب) و قسمت‌های چاپ نشونده جذب کننده آب هستند. رطوبت و در پی آن مرکب به سطح زینک می‌رسد. مناطقی که قرار است چاپ شوند، مرکب را به خود گرفته و به سطح لاستیک منتقل می‌کند. بدین ترتیب خدمات چاپ افست صورت می‌گیرد.

در بیان کلی چاپ آفست یک سیستم چاپ است که امروزه به طور بسیار گسترده برای چاپ انواع بروشور، کاتالوگ، چاپ پوستر، کارت‌ویزیت فرم‌های عمومی و خلاصه هر چیزی که قرار است بر روی کاغذ و با تیراژ و کیفیت بالا چاپ شود مورد استفاده قرار می‌گیرد و مشتریان گرامی می‌توانند با مراجعه به سامانه ثبت سفارش آنلاین پرنیان چاپ از خدمات چاپخانه افست بهره‌مند گردند و سفارشات چاپ افست فوری و چاپ افست تک رنگ و چاپ افست چهار رنگ را ثبت نمایند. در صورت ثبت سفارش اختصاصی با پرنیان‌چاپ تماس بگیرید.

کاربردهای چاپ افست

چاپ افست از طریق کتاب‌ها، نشریات و دیگر محتواهای خواندنی گرفته تا صنعت بسته‌بندی محصولات مصرفی و انواع ملزومات تبلیغاتی کسب و کارها بر زندگی ما تاثیر فراوانی دارد. چاپ افست تولید روزنامه‌ها، کتاب‌ها، بسته‌بندی محصولات و تبلیغات را با قیمت مقرون‌به‌صرفه و کیفیت بالا امکان‌پذیر ساخت. مهم‌ترین کاربردهای چاپ افست را می‌توان در محصولات زیر مشاهده نمود.

کتاب‌ها یکی از کاربردهای چاپ افست هستند که بدون آن قطعاً زندگی به شکل کنونی خود نمی‌بود. چاپ افست با کاهش هزینه‌ی چاپ و تولید گسترده‌ی خود توانسته است کتاب‌ها را آسان‌تر از همیشه در دسترس علاقه‌مندان قرار دهد.

اسناد و مدارک مالی و قانونی نیز به‌نوبه‌ی خود از چاپ افست کمک گرفته‌اند تا فرایندهای قانونی سهولت بیشتری بگیرد. چاپ افست حجم بالایی از اسناد و مدارک حقوقی و مالی را تأمین می‌کند. اطلاعات مالی برای شرکت‌ها، سازمان‌ها و هرگونه فعالیت‌ سازمان‌یافته‌ای جنبه‌ای حیاتی دارد. اطلاعات مالی مختلف مانند گزارشات سالیانه و بسیاری دیگر که کمپانی‌ها و سازمان‌ها منتشر می‌کنند، اکثر قریب‌ به اتفاق آن‌ها توسط چاپ افست تهیه می‌شود.

تبلیغات و بسته‌بندی که بیشترین حجم محصولات چاپی را به خود اختصاص می‌دهند و بیشترین تأثیر را در درآمدزایی کسب‌و‌کارها دارد، باید بیشتر از همه نیز از چاپ افست متشکر باشند. تقریباً تمام محصولات تبلیغاتی متکی به چاپ افست است. محصولات تبلیغاتی دیگر مانند تراکت‌ها، بروشورها، لیفلت‌ها، استیکرها، ساک تبلیغاتی، کاتالوگ و پاکت‌نامه و متریال‌های روابط عمومی و ده‌ها محصول دیگر عمدتاً توسط چاپ افست تولید می‌شوند. صنعت بسته‌بندی که از مشتریان اصلی چاپ افست است و این روش چاپی نقش حیاتی برای این صنعت ایفا می‌کند.

سطوح چاپی بسیار متنوعی از کاغذ و مقوا گرفته تا پلاستیک و حتی لفاف‌های شکلات را هم از طریق چاپ فلکسو می‌توان چاپ نمود.

سایزهای استاندارد چاپ افست:

- قطع نیم ورقی: اندازه گیرنده کاغذ این دستگاه حداکثر ۳۶×۲۲/۵ سانتیمتر است.

- قطع یک ورقی: اندازه گیرنده کاغذ این دستگاه حداکثر ۵۰×۳۵ سانتیمتر است.

- دستگاه یک و نیم ورقی: اندازه گیرنده کاغذ این دستگاه حداکثر ۴۵×۶۰ سانتیمتر است.

- دستگاه دو ورقی: اندازه گیرنده این دستگاه حداکثر ۷۲×۴۵ سانتیمتر است.

-دستگاه‌های دو نیم ورقی: اندازه گیرنده کاغذ این دستگاه حداکثر ۷۰×۵۰ سانتیمتر می‌باشد .

- دستگاه سه ورقی: اندازه گیرنده کاغذ این دستگاه حداکثر ۹۰×۶۰ سانتیمتر می‌باشد.

- دستگاه چهار ورقی: اندازه گیرنده کاغذ این دستگاه حداکثر ۹۰×۷۲ سانتیمتر است.

- دستگاه چهار و نیم ورقی: اندازه گیرنده کاغذ در این دستگاه حداکثر ۷۰×۱۰۰ سانتی‌متر است.

- دستگاه پنج ورقی: اندازه گیرنده کاغذ در این دستگاه حداکثر ۱۴۰×۱۰۰ سانتیمتر است.

-دستگاه شش ورقی: اندازه گیرنده کاغذ در این دستگاه حداکثر ۱۶۰×۱۲۰ سانتیمتر است.

-دستگاه هشت ورقی: اندازه گیرنده کاغذ این دستگاه حداکثر ۲۰۰×۱۴۰ سانتیمتر است و کارخانه‌های سازنده این دستگاه محدود هستند.

- دستگاه‌های چاپ رول: این دستگاه‌ها به طور کل استاندارد خاص خود را دارا می‌باشد.

مزایای چاپ افست

در چاپ آفست از سیستم رنگی CMYK  استفاده می کنند و رنگها به صورت جدا گانه بر روی کاغذ چاپ می‌شوند. دستگاه‌های چاپ افست با توجه به مدل و قیمت انواع مختلفی دارند و این نکته حائز اهمیت است که تعداد رنگ مورد استفاده در طرح چاپ افست در تعرفه چاپ افست تاثیر دارد و به عبارتی چاپ افست تک رنگ بسیار از چاپ افست چهار رنگ ارزانتر است.

بالاترین کیفیت چاپی و ماندگاری آن: روش‌های چاپی متفاوت هر کدام کیفیت‌های مختلفی تولید می‌کنند؛ اما علی‌رغم پیشرفت‌های فناوری‌های چاپی و چاپ دیجیتال، هنوز هم چاپ افست با استفاده از استانداردهای روز جهانی و طیف گسترده‌ای از پروفایل‌های رنگ؛ بالاترین سطح از کیفیت چاپ را تولید می‌کند، به‌طوری‌که با افست می‌توان همیشه از تصاویر دقیق، واضح و مشخص سفارش چاپی خود مطمئن بود. علاوه بر این، کیفیت بالای چاپ افست ماندگاری بسیار خوبی هم دارد و برخلاف روش‌های دیگر، کیفیت چاپ زایل نمی‌شود.

سرعت و حجم چاپ فوق‌العاده بالا: چاپ افست برای تولیدات تجاری یا پرتیراژ سریع‌ترین روش است، به‌طوری‌که ماشین رول افست می‌تواند بیشتر از 1 کیلومتر کاغذ رول را در دقیقه چاپ کند.

هزینه‌ی پایین چاپ: چاپ افست ارزان‌ترین روش چاپ با کیفیت فوق‌العاده در تیراژهای تجاری است.

ماندگاری و سرعت بالا تولید کلیشه چاپی و پلیت: غیر از چاپ دیجیتال، باقی روش‌های چاپ نیاز به کلیشه‌ی چاپی دارند اما در میان آن‌ها تولید کلیشه‌ی چاپ رول افست و تهیه پلیت چاپ افست سریع‌ و ساده‌تر است.

فرآیند چاپ افست پرنیان چاپ

کیفیت محصول نهایی در چاپ افست بستگی به شیوه طراحی، استانداردسازی، هدایت، تخصص و تجهیزات فرد چاپچی دارد و اصلی‌ترین تفاوت چاپ افست و دیجیتال این است که عوامل بیشتری در کیفیت محصول نهایی چاپ افست دخیل هستند.

برای چاپ افست مراحل زیر را باید به دقت انجام بدهید:

- طراحی: استاندارد رنگ‌های موجود در طرح تركیبی از همان چهار رنگ اصلی CMYK و با رزولیشن 300 باشند.

- خروجی طرح: طرح آماده شده را با فرمت JPG یا TIF فرمت اختصاصی نرم‌افزار و در فایل‌های چند صفحه‌ای از خروجی PDF ذخیره شود.

- ایجاد فرم چاپی: برای چاپ كار طراحی شده باید فرم چاپی ایجاد كنیم و همراه طرح‌های دیگه در یك فرم چیده شده و برای چاپ آماده می‌شود. در اینجا نوع كارهم خیلی مهمه، برای چاپ ست اداری سربرگ، فاكتور، كاغذ یادداشت، پاكت‌نامه و... در یك فرم قرار می گیرند چرا كه باید بر روی یک كاغذ چاپ شوند. اما فرم مربوط به كارت ویزیت، بروشور، فولدر و... بر روی كاغذ و مقوا گلاسه چاپ می‌شوند و برای جعبه عمدتاً از مقوای پشت طوسی یا مقوای ایندربرد استفاده می‌شود كه ضخامت بیشتری دارد.

- ابعاد فرم‌های چاپی: فرم‌های چاپ متفاوت هست و به تعداد و ابعاد كارهای طراحی شده بستگی دارند و استاندارد آنها 35*50 - 25*35 - 44*60 - 50*70 ابعادهای متداول فرم‌های چاپی هستند.

- ارسال فایل به لیتوگرافی و تهیه پلیت: در لیتوگرافی از روی فرم شما توسط دستگاه Platesetter برای هر كانال رنگ یك پلیت برای یك فرم چهار رنگ چهارعدد پلیت به ابعاد فرم چاپی تهیه می‌شود.

- تهیه پلیت: شاید این سوال برای شما بوجود آمده باشد که پلیت زینک چاپ افست چیست؟ زینك‌ها ورق‌های نازكی از آلیاژهای ساخته شده با آلومینیوم و روی هستند كه طرح داده شده با نرم‌افزار ریپ بر روی آنها منعكس می‌شود.

- ارسال پلیت به چاپخانه: پلیت به چاپخانه منتقل می‌شود و توسط ماشینچی یا کمک ماشینچی كه با دستگاه‌های چاپ كار می‌كنند، به ماشین چاپ بسته می‌شود. ماشین‌های چاپ چهاررنگ همزمان داری چهار مخزن مرکب چاپ افست هستند كه هر پلیت از یك رنگ مرکب تغذیه می‌كند.

- قالب‌سازی: اگر سفارش نیاز به برش خاصی مثل دایره‌ای، خطوط منحنی یا جعبه، فولدر باشد که نیازمند خط تا و برش باشد یك برگ از فرم چاپ شده را به قالب‌سازی برده و از روی آن قالب تهیه می‌كنند. معمولا اکثر طراحان در حین طراحی قالب محصول خود را نیز به چاپخانه ارائه می‌دهند.

- روكش زدن: اگر دقت كرده باشید روی جلد كتاب‌ها یا كارت‌های ویزیت روكشی براق یا مات وجود دارد. این عمل نیز توسط دستگاه‌های سلفون‌کشی در چاپخانه  انجام می‌شود. روكش‌ها انواع مختلف دارند كه برخی از آنها سلفون براق، مات، مخملی و... هستند.

- لترپرس: بعد از ساخت قالب فرم‌های چاپی كه حالا روكش زده شده و سرد شده‌اند روی قالب قرار می‌گیرند و با فشاری مشخص پرس می‌شوند تا خطوط خاص برش‌زده شوند و طرح‌ها از فرم چاپی جدا شوند. به دستگاهی كه این عمل را انجام می‌دهد دستگاه لترپرس گویند.

- خط تا: اگر در طرح شما احتیاج به خط تا وجود داشته باشد که معمولا برای بروشورهای 2 لتی و 3 لتی و پاکت‌ها و فولدرها و... کاربرد دارد کار شما توسط دستگاه خط تا خط زده می‌شود.

بسته‌بندی و تحویل: مرحله آخر كارها تفكیك، بسته‌بندی و آماده تحویل می‌شوند.

نحوه قیمت گذاری در چاپ افست

معمولا قیمت کار چاپی بر اساس دور ماشین چاپ تعیین می‌گردد، یعنی از یک برگ الی ۵۰۰۰ برگ یک دور ماشین محاسبه می‌گردد و قیمتشان یکی می‌باشد و ۵۰۰۰ برگ به بالا هر ۱۰۰۰ برگ یک قیمت و یا قیمت‌گذاری بصورت پلکانی انجام می‌گیرد: از یک برگ الی ۲۰۰۰  برگ، از ۲۰۰۰ برگ الی ۳۰۰۰ برگ، از ۳۰۰۰ برگ الی ۴۰۰۰، از ۴۰۰۰ برگ الی ۵۰۰۰ و از ۵۰۰۰ برگ به بالا هر کدام یک قیمت، قیمت‌گذاری‌ها متفاوت است و بسته به سیستم هر چاپخانه این قیمت‌گذاری‌ها تعیین می‌شود. همچنین این نکته حائز اهمیت است که با توجه به اینکه هزینه‌ی تهیه پلیت نیز ثابت می‌باشد یعنی از یک برگ تا ۵۰۰۰ برگ هزینه ثابت می‌باشد پس در نتیجه به تیراژ کار بستگی پیدا نمی‌کند یعنی با افزایش تیراژ چاپ هزینه‌ی چاپ هر برگ کاهش می‌یابد. به همین دلیل از چاپ افست برای چاپ در تیراژهای پایین استفاده نمی‌شود.

هر چه سایز ماشین چاپ بزرگ‌تر قیمت دستمزد کار چاپی آن نیز بیشتر می‌گردد، بنابراین شخص سفارش‌دهنده باید سایز کار و تیراژ آن را مدنظر قرار بدهد، بطور مثال: یک کار چاپی در سایزA4 با تیراژ ۵۰۰ هزار نسخه را می‌توان هم با ماشین یک ورقی چاپ کرد و هم با ماشین دوورقی، با توجه به اینکه یک دستگاه کار چاپی ۵۰۰۰ نسخه است در ماشین یک ورقی دو برگ همزمان چاپ می‌شود که تیراژ نهایی ما 250,۰۰۰ برگ است که اگر تقسیم بر ۵۰۰۰ برگ کنیم، 50 دستگاه کار چهاررنگ می‌شود با فرض اینکه هر دستگاه چاپ چهاررنگ یک ورقی ۱۰۰,۰۰۰ تومان باشد جمع آن مبلغ ۵,۰۰۰,۰۰۰ تومان می‌شود، حال اگر همین کار در یک ماشین چاپ دوورقی انجام شود در هر چاپ چهار برگ همزمان 4 برگ چاپ می‌شود که تیراژ نهایی ما ۱۲۵,۰۰۰ برگ می‌شود که اگر تقسیم بر ۵۰۰۰ برگ کنیم، ۲۵ دستگاه کار چهاررنگ دوورقی می‌شود، با فرض اینکه هر دستگاه چاپ چهاررنگ دو وررقی ۱۶۰,۰۰۰ تومان باشد مجموعا مبلغ ۴,۰۰۰,۰۰۰ تومان می‌شود، پس با توجه به محاسبات گفته شده می‌توانیم بگوییم یک کار A4 در تیراژ ۵۰۰ هزار برگ را اگر با یک ماشین چاپ دوورقی چهاررنگ چاپ کنیم با صرفه‌تر است، حال اگر همین کار در تیراژ ۱۰ هزار برگ بود نتیجه‌ای بر خلاف محاسبه انجام شده را می‌دهد.

پرسش و پاسخ
  • آیا تیراژ چاپ افست و دیجیتال متفاوت است؟
  • منظور از چاپ افست عمومی و اختصاصی چیست؟